2013. szept. 1.

Prédikálószék és a Vadálló-kövek

Az augusztusi hosszú hétvége 3. napján is olyan útvonalat próbáltunk betervezni amerre még nem jártunk. Így esett a választás a Prédikálószékre és a Vadálló-kövekre.

Magán az úton szinte alig lehet(ne) eltévedni, mivel végig a PIROS háromszöget kell követni... De mint mindenhol itt is vannak elágazások, más utak csatlakoznak, stb figyelni kell, hogy merre tovább... Sok helyen a jelölések sem láthatóak, és sok út van amin a favágók közlekednek. Könnyen bele lehet keveredni :)

A Prédikálószékig nem vészes az út, könnyen járható, szinte semmi erőfeszítésbe sem került. A csúcsról jól lehet látni a Dunakanyart, és Visegrádot:


Az úton többször futottunk a képeken látható építményekbe:Pihenés után folytattuk az utunkat a Vadálló-kövekhez. Gyönyörű látvány fogadott minket ahogy lenéztünk a völgyre vagy a Dunára.

Voltak részek ahova le kellett menni, hogy még szebb látványba részesüljünk... csak a lemenő út volt kicsit veszélyesebb... nem is találkoztunk ezen a részen másokkal :)Kicsit megpihentünk, majd folytattuk utunkat.

A túra vége a Szentfa-kápolnánál ért végett. Hála Istennek volt egy büfé... gyorsan be is vásároltunk jó hideg üdítőket :)
A túra zárásaként a Rám-szakadék újbóli végigjárását választottuk. Most későbbi időpontban értünk oda, teljesen mások voltak a fényviszonyok, sokkal szebb volt helyenként :)10 megjegyzés:

 1. Remek beszámoló szép képekkel. Látom szép időt kaptatok a túra idejére, bár néhány bárányfelhőt azért rendelhettetek volna az égre a fotók kedvéért.:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi :)
   hát ja, a felhő hiányzott, nem csak a fotó miatt, néha jó lett volna kitakarja a napot :)

   Törlés
 2. Szép képeket hoztatok arról a gyönyörű, vadregényes tájról, ahol én is jártam jópárszor. Kösz az emlékidézésre késztetést.

  VálaszTörlés
 3. Kutatok az emlékezetemben, hogy voltam-e már (sok-sok évvel ezelőtt) a Prédikálószéknél. A név nem rémlik, de látvány mintha. Azt hiszem egyszer majd tervbe kell vennem. Köszi a figyelemfelkeltést és a remek fotókat.

  VálaszTörlés
 4. What the wonderful narrated beautifully with amazing pictures specially 1st one. love your tour and yours landscapes shots...

  VálaszTörlés
 5. Nálatok mennyire probléma a fatolvajlás? Írtad, hogy favágók sok utat vágtak, ezek igazi favágók? Nálunk a Hargitát (és nemcsak) úgy szétrágták, hogy olyan mint az ementáli.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hát ezek most igazi favágók voltak, de biztos járnak ide mások is... az ementáli hasonlat ide is igaz...

   Törlés