2012. febr. 20.

Vasárnapi cserkelés

A megjelenése óta vágyom a 100-300-as objektívre. Amióta nem dohányzom, mindig van egy kis spórolt pénzem...úgyhogy amikor megláttam a hirdetést, fogtam a kalapácsot és nekiestem a malacperselynek :-)A vasárnap délelőttöt az új szerzemény próbálgatásával töltöttem...érzem, hogy van potenciál benne, csak gyakorolni kell...

Mivel teljesen új területre tévedtem, szívesen fogadok véleményeket, észrevételeket, tippeket, ötleteket ;-)


A varjúk igazán megnehezítették a dolgom. Gép nélkül 5 méterre is megközelíthetőek, de ahogy felemeli az ember a gépet.....husssss elrepülnek...de ez igaz úgy is ha géppel közelítesz...mintha éreznék, hogy terve van velük az embernek :-)Kb 1 órát üldöztem ezt a kócsagot, de ennél közelebbi képet nem sikerült csinálnom.


Tudom, hogy a cserkelés nem éppen a legjobb megoldás, és jobb lenne egy kiépített les állás (vagy egy les sátor - ez a következő terv). Lesből biztos, hogy közelebbi és szebb képeket lehet készíteni.
Mindenesetre nagyon jó móka volt ez így kezdésnek.

Alig várom, hogy visszaköltözzenek a gyurgyalagok és parti fecskék a nemrég felfedezett partoldalba...de oda már sátorral megyünk ;-)

16 megjegyzés:

 1. Sok sikert az új obihoz és a madárfotózáshoz!

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörűek a képeid, sok sikert a madarak fotózásához, meggyönyörködtetsz minket.

  VálaszTörlés
 3. Aszta, na ez hardware a javából. Jó kövér malacperselyek híznak arrafelé :) Hanem én sem értek a madarakhoz, de akármilyen cuccos is a távcső, akármilyen sátor nem lesz jó nekik, pl a sörsátor ejsze nem működik :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. francba...pedig az asszony beígérte mellé a védőitalos hordókat :-)

   Törlés
 4. Én tavaly pont így jártam az ölyvekkel, de hát ez a cserkelés szépsége. Tudod ... küzdj és bízva bízzál! :) Sok sikert kívánok az új szerzeményhez és várom majd a partoldalról a madárfotókat.

  VálaszTörlés
 5. Úgy látom valami elkezdődött...:-)
  Egy lessátor mindenképp remek lesz, én is akarok egyet barkácsolni vagy venni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ha találsz valami jó sátrat, vagy készítesz akkor mindenképpen szólj...ha meg te csinálod akkor kérünk werk képeket a készítés folyamatáról ;-)

   Törlés
 6. Nagyon jó képek, gratula az objektívedhez szépen mossa a hátteret. Kíváncsi leszek nyáron mit hozol majd ki a lesből való fotózáskor :) Nekem ez édes álom marad a 200mm gyújtótávolságommal :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi :-)
   meg vagyok elégedve az obival, most már csak menni kell fotózni :-)
   én is kíváncsian és izgatottan várom a nyári les-es fotózást...

   Törlés
 7. Gratulálok az új szerzeményhez! Akitől vetted az obit, előtted egy órával adott el nekem egy Oly vakut! :))
  Ha véletlen hárman voltatok és az emeleten ittatok kávét, akkor talán egymás mellett kávéztunk! Ha nem, akkor jó, hogy nem támadtam le a kávézókat! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi :-)
   jaja, mondta a srác, hogy előttem 1 órával adta el a vakut valakinek aki ismer a blogon keresztül...nem gondoltam volna, hogy pont te :-)
   jó, hogy nem támadtad le őket, mi a Baross úti McDonalds-ban találkoztunk és 2-en voltunk...

   Törlés