2012. jún. 17.

Szombati kirándulás

Szombat délután/estefelé meghívást kaptunk egy kis vadlesre a Vértesben. Az első órában szinte semmit sem láttunk...csak egy kósza vadnyúl röhögött ránk...

...meg jó messze tőlünk, néhányan átugrották a kerítést a lest közelében (miért is nem azt választottuk!?  tettem fel a kérdést)...


De utána a közelben is előbukkant egy szépség.


Békésen legelészett, mintha nem is vett volna észre minket. Amint az első képek elcsattantak, felénk fordult...


...majd szépen eltűnt a bokrok mögött.

Később még találkoztunk rókával, fácánnal, szarvassal, őzzel és 3-4 vaddisznó családdal. Sajnos ezekről már nem sikerült értékelhető képet csinálni, de majd legközelebb :)

Köszönjük Balázsnak és Ritának az élményt!

12 megjegyzés:

 1. Nagyon klassz képek, remélem legközelebb a többi állatról is sikerül készíteni képet. Biztosan csodálatos élmény volt, köszönöm, hogy megosztottad velünk.

  VálaszTörlés
 2. Kezdetnek egészen jó, csak így tovább!

  VálaszTörlés
 3. Ezek az őzfélék kivételes állatok, ezeknél az elől- illetve hátulnézet ugyanaz... :)

  VálaszTörlés
 4. Jó hely egy ilyen les, gondolom még mentek oda fotózni. Amint írod, elég gazdag volt a felhozatal, sokféle vad él ott.

  VálaszTörlés
 5. Hello!
  Tegnap megint voltam itt fotózni, ugrált is át néhány szarvas a kerítésen, ugyanott, ahol múltkor. A lenti lest is kipróbáltam, de amin mi voltunk az szimpatikusabb, mert a lentiben ülve állandóan szembe süt a nap (a vad a nap felőli oldalról jön ugyebár) és így a téma is ellenfényben van. Nem is ültem ott sokat ezért.
  A belső vadföldet pedig felszántották. Majd újra bevetik, hogy a bőgésre legyen rajta vonzó kaja a vadnak, de augusztus közepénél előbb aligha lesz jó... (Mellesleg nem tudom, minek kellett beszántani, nagyon jó anyag volt rajta, ha szárazság lesz, akkor meg rácsesznek, mert nem nő meg rendesen - végül is mindegy, tavaly is így volt).
  Luko

  VálaszTörlés