2014. aug. 9.

Kirándulás Szegeden

Idén a szabadságot Szegeden töltöttük. Én már harmadszor mentem vissza, mivel az egyik kedvenc városaim közé tartozik, és ezért meg akartam mutatni Bettinek is :)

Az időjárás már akkor is szeszélyes volt, amikor még el sem indultunk... ez szinte végig kísérte a nyaralásunkat is. Bár annyira nem volt rossz a helyzet, mint amit a Híradóban láttunk. Szállást a Hotel Soleil-ben foglaltuk. Nem kell sokat írnom róla, elég ha az adott értékelésemet ide másolom: "Első osztályú szállás, első osztályú személyzettel! Tökéletes kombináció!" 

A városban sok mindent megnéztünk kezdve a hidaktól egészen az állatkertig. Sőt a füvészkertben majdnem fél napot is eltöltöttünk annyira szép volt (erről majd külön bejegyzés lesz).


Jó sok múzeumban is voltunk... nem csak a rossz idő miatt, hanem mert szeretjük is. Ráadásul ha már Szeged, akkor a Pick múzeum sem maradhatott ki :)
Az Állatkert avagy a Vadaspark ahogy hivatalosan hívják remek kikapcsolódást nyújt mindenkinek aki szereti az állatokat. Láttunk hópárducot, pumát, sőt a Madagaszkár című animációs meséből megismert fosszát is. De a kedvenc a csupasz turkáló lett. Sajnos a vacak idő és a kerítés nem sok lehetőséget hagyott a fotózásra.


Nem az időjárás hanem a félig feltúrt város ami bosszantó volt egy kicsit. De ezt sajnos sehol nem lehet elkerülni :( A Dóm és környéke teljes katasztrófa volt... nem értem miért ide kell felállítani a hatalmas színpadot! Gyönyörű képeket lehet találni a neten róla, de nekünk nem volt vele szerencsénk...De a belseje lélegzetelállító volt:

Megnéztük még a Nagy szegedi árvíz emlékműt is.


Biztos vannak dolgok amik kimaradtak, de nem lehet mindenről mindent dokumentálni, és mindenre emlékezni. Biztos lesznek dolgok amik csak akkor jönnek elő amikor mesélünk valakinek az élményekről. Reméljük felkeltettük az érdeklődést e csodás város felől, és lesznek akik ellátogatnak ide :)


2 megjegyzés:

 1. Szép városfotók. Látom ti sem mentetek túl messze a szabadság alatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :)
   Most csak határon belülre jutottunk... de majd szeptemberben :)

   Törlés