2011. szept. 10.

WAM Design Center - Az agyaghadsereg

2008-ban voltunk először a WAM Design Center-ben. Akkor a "Bodies" kiállítást néztük meg. Fényképezni akkor még nem lehetett.
Tavaly a "Tutanhamon kincse" kiállításra mentünk el. Ekkor már lehetett fényképezni is. Mivel ezek a kiállítások nagyon tetszettek, ezért idén is folyamatosan nyomon követtük, hogy mik leszenk.
Izgatottak is lettünk amikor olvastuk, hogy idén "Az első kínai császár agyaghadserege - A világ 8. csodája!" kiállítás lesz. Május 28-tól lehetett megtekinteni, de csak most sikerült eljutni oda.
Fényképezni lehetett (300Ft?!).

Az elején volt egy kb 10perces videó, ami a történetéről és a felfedezéséről szólt.
A következő terembe fel volt állítva pár katona és különböző színekkel lettek megvilágítva miközben a hangszórókból jött az infó, hogy melyik katona mit ábrázol.
A következő termekben pár katona volt kiállítva...íjász, gyalogos, vezér, stb....A videóban azt mondták, hogy az állatok pontos másuk az akkor élt állatoknak.


Sajnos igen kevés tárgyat állítottak ki, így hamar a végére értünk. A Bodies vagy a Tutanhamon kb 1/3-a a mostani kiállítás...Kicsit csalódva jöttünk ki, de ettől függetlenül kíváncsian várjuk , hogy mi lesz a következő...

6 megjegyzés:

 1. Én Kínában láttam őket (az eredeti helyükön) tavaly októberben. Egy hatalmas, a Keleti Pályaudvar kétszerese méretű csarnokot építettek fölélyük. A dolog érdekessége az volt hogy aki felfedezte ezeket az agyagkatonákat az ott ült a múzeumban és lehet róla 1 dollárért fotót készíteni vagy aláírást kérni, de senki nem tette...sajnáltam is az öreget egy kicsit.
  Itt egy képem: http://pzfoto.blogspot.com/search/label/Sculpture

  Köszi hogy felidézted bennem a bejegyzéseddel ezt a remek utazást.

  VálaszTörlés
 2. Korábban olvastam már erről az agyaghadseregről. Egyszerűen hihetetlen és felfoghatatlan. Számomra ilyen a Nagy Fal is. Tudom hogy volt rá "embererő" :( de akkor is. Tetszenek a fotók, a vörös fénnyel megvilágított fejek nagyon művésziek... :)
  Köszi ezt a sétát!

  VálaszTörlés
 3. A kínaiak számunkra elképzelhetetlen dolgokra képesek.
  Szépen dokumentáltad a kiállítást, legalább így én is láthattam.

  VálaszTörlés
 4. @Zoltan Patkos: Irigység ON ;-)

  VálaszTörlés
 5. @Kovács Miklós, Kozma Erzsébet:
  Köszi ;-)
  Hát igen, van néhány ilyen nagy méretű dolog amit régiek összedobtak pár tíz/száz év alatt.

  VálaszTörlés
 6. http://agyaghadsereg.matt.fotoalbum.hu/

  VálaszTörlés