2014. jún. 29.

A Magas-Tátra legszebb tavai

Ugyanúgy, mint 3 héttel ezelőtt most is szombat reggel 1:50-kor csörgött az ébresztő óra. Mit lehet tenni, fel kell kelni a puha ágyból és készülődni... Ez a túra is az utazom.com kínálatából lett kinézve... Bakancs, kaja, esőkabát és minden jó összepakolva, majd indulás Budapestre. 

Csorba-tó alatti parkolóból indultunk fel a Poprádi tóhoz. Nagyon reménykedtünk, hogy most ne legyen semmi probléma az időjárással. Ragyogó napsütésben kezdtük meg az utunk, amit csak kisebb felhőátvonulások szakítottak meg.



Kb 1 óra séta után érkeztünk el a Poprádi-tóhoz. Ahol egy rövidebb pihenő után a Menguszfalvi-völgy felső szakaszán indultunk neki a Békás-tavak felé vezető útnak.


Helyenként kisebb-nagyobb patakok keresztezték utunkat.






Néha-néha felfelé nézve apró embereket láttunk feltűnni... Nah az az ulticélunk... Megtaláljátok őket?


1900 méteren felül szinte minden növény eltűnt, csak a kövek voltak a társaink. Senki ne higgye, hogy kényelmes ezeken sétálni :)  Kicsit megsínyli az ember, ha nem normális, kényelmes és vastag talpú bakancsban vág neki.



Felérve a fennsíkra, hihetetlenül gyönyörű panoráma és egy befagyott tó várt minket. Igen, június végén még hó és fagy várt minket...




Kis pihenő és a csúcsfotók elkészítése után indultunk vissza a Poprádi-tóhoz és az ott lévő menedékházhoz. Ahol nagyon finom gulyást ettünk (érdekes volt felfedezni, hogy ha Magyarországon gulyás kérünk akkor több a krumpli, mint a hús... de itt pont fordítva volt...)





Visszaúton a már ismert tájban lehetett gyönyörködni. Fáradtan de élményekkel gazdagon értünk vissza a Csorba-tóhoz. Majd egy rövidebb pihenő után indultunk haza.


Mint mindig, most is teljesen elégedettek voltunk az utazás szervezésével, és a vezetőink hozzáállásával. Külön köszönet, hogy arra is figyeltek, hogy időben visszaérjük Budapestre, így az utolsó vonatottal haza is tudtunk jönni... szóval nagy köszönet a sofőröknek is :)

2 megjegyzés:

 1. A cím alapján több tóra számítottam, de a csodás tájról készített képek gyönyörűek és emlékeket idéznek. Gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi :)
   Igazad van, teljesen el is felejtettük a másik 2 tavat :) ..... mindjárt pótlom :)

   Törlés