2014. jún. 9.

Egy jól sikerült hétvége

A pünkösdi hosszú hétvégére már jó előre be volt tervezve több program is. Első nap Balatonszemes, majd a második-harmadik nap a Vértes volt terítéken. Kettő olyan programban volt részünk amit ki is pipálhatunk a bakancslistánkon :)

Timi barátnőnkkel töltöttük a szombati napot Balatonszemesen. Az idő is kedvezett nekünk, hogy egy felejthetetlen délután tudjunk eltölteni a Balaton vízén egy vitorlás fedélzetén.
Timi nagyon jól hozta a kapitány szerepét, mi meg engedelmes matrózok voltunk... jól bánt velünk, ezért nem kellett lázadást szítani a fedélzeten :) Este a kikötőbe visszaérve elfogyasztottunk pár sört és a naplemente megcsodálása után elindultunk haza.

Vasárnap viszont szárazföldi program lett tervezve Balázs barátunkkal... pontosabban inkább erdei/hegyvidéki program :) Erdőkön, mezőkön, dombokon, hegyeken vezetett az utunk a szálláshelyre.


Amint az éjszakai menedékünket beállítottuk, és feltöltöttük bendőinket minden jóval, elindultunk megkeresni az esti vadleshez a legmegfelelőbb helyet.Útközben természetesen megálltunk fotózni mindenfélét.A lesből kitűnően rá lehetett látni a célterületre :) Sajnos mire az állatok aktivizálták magukat már rendesen lement a nap és kevés fény jutott a területre...
A vadleses élményen fellelkesedve visszatértünk szállásunkra. Vacsora után még a csillagos eget bámultuk. Nagy nehezen megkerestem azon csillagképeket amiket gyerekkoromban pillanatok alatt megtaláltam. Hullócsillagot is láttunk. Majd nyugovóra tértünk. Reggel sajnos a napkeltéről lemaradtunk, de majd legközelebb bepótoljuk. Hazafelé még átmentünk a Sárkány-lyuk völgyön.


Az elmúlt 3 nap remekül sikerült és újabb élményekkel gazdagodtunk amiket senki és semmi sem tud elvenni tőlünk. Remélem lesznek olyanok akik csatlakoznak hozzánk és elkezdik megismerni a lakóhelyük körüli világot. Mi addig amíg csak tehetjük, mindig ki fogunk járni a természetbe pihenni és feltöltődni a következő heti munkához.

Köszönjük a feledhetetlen élményeket Timinek, Balázsnak és természetesen Ritának az ingyen fuvarért :)

4 megjegyzés:

 1. Változatos programokból szép képek születtek. Gratulálok!

  VálaszTörlés
 2. Sátrazás, vitorlázás, vadles minden megvolt ami a kellemes időtöltéshez kell. Különösen tetszenek a gombás képek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaja, elég jól sikerült a hétvége. Köszönjük :)

   Törlés