2013. ápr. 6.

Tavasz első jelei

Felénk csak most kezd látszani, hogy tavasz van. Pár hete még havazott, és nem lehetett közlekedni sem.

Az utóbbi időben sajnos nem sok időnk volt fotózni. Munka, havazás, eső, stb nehezítette az életünket. Hétvégente mikor lett volna időnk mindig esett az eső...nem lehetett kimozdulni. Hétköznap délelőtt szépen havazott, de délutánra mire hazaért az ember a melóból addigra vagy nagyon sötét volt vagy elolvadt minden. Erre a hétvégére is esős időt mondtak, ezért megörültünk amikor ebéd után (ami nagyon jó kis marha pörkölt volt) semmi jele sem volt az esőnek. Így elindultunk egy kis fotózással egybekötött sétára.

Első úti célunk a közeli parkba vezetett, ahol már többször is sikerült lencsevégre kapni sok kicsi színes virágot... de helyette egy tavacska fogadott minket:Viszont itt szembesültem a "régóta nem fotózott és elfelejtette hogy kell" problémával. A gépem össze-vissza volt állítva...kellett is egy kis idő mire leesett, hogy miért nem sikerülnek a képek = F8+1/1600 ??? nézem ISO800 ??? ez meg minek ??? :)

Ez az élmény után egy másik szokásos helyünkre siettünk. Amíg Betti virágokat kergetett én madarakat próbáltam :)
Remélem a vasárnap is hasonló kellemes fotózós élményekkel ajándékoz meg minket.

És egy kis reklám a végére. Itt ahol fotózni szoktunk, megismerkedünk régebben Takács Antal festőművésszel. Most, hogy megint arra jártunk sikeresen össze is futottunk vele, és meghívott minket az április 12-i kiállítására.

2 megjegyzés:

 1. Illatozik ez a bejegyzés a virágoktól.:-) Reméljük most már tényleg tavasz lesz. Jó a "vízipark" a kacsával...:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Reméljük, igazán hosszúra sikerült az idei tél :)
   Bár felénk az sem volt igazán, inkább szürkeség és eső.

   Törlés