2013. júl. 5.

Kirándulás Dobogókőn 6.rész

Így a végére már csak néhány olyan kép maradt amiről külön bejegyzést nem akartam írni, de mégiscsak összejött annyi kép amit mindenképpen szerettük volna megosztani veletek.

Minden nap amikor étkeztünk megjelent egy erdei pinty és várta, hogy adjunk neki valamit. Egyik reggel miután befejeztem az étkezést arrébb toltam a tányérom és vártunk, jött is a pinty enni :)


Ezzel a szépséggel a Jász-hegy-üstöke felé tartó úton találkoztunk. Annyira beleolvadt a környezetbe, hogy egészen addig nem vettük észre amíg nem ugrott egy hatalmasat, mert már neki is közel voltunk.


Zengőlegyekből sem volt hiány, a kilátók korlátjain minden este sütkéreztek a lemenő nap fényeiben.


A siklóval az Eötvös L. Menedékháznál találkoztunk. Sajnos nem volt időnk megkérdezni, hogy mit keres erre, mivel nagyon sietett :)


Kicsit gombamániásak is vagyunk, muszáj volt lefotózni amit találtunk.A végére már csak Geocaching ládák maradtak. A pár napos ittlétünk alatt megtaláltunk 2 ládát. Lett volna több is, de csak az utolsó nap néztünk utána, hogy mennyi van errefelé. Viszont így maradt pár amit a következő látogatásnál meg lehet keresni. Az első ládában talált Travel Bug-ot áthelyeztük a Gaja-völgybe. Reméljük a következő megtaláló továbbviszi.Zárásként egy szintén a kilátóból készült képpel szeretnénk megköszönni, hogy ha virtuálisan is, de velünk tartottak ezen az úton.


9 megjegyzés:

 1. Fantasztikus képek, köszönöm, jó volt kirándulni!

  VálaszTörlés
 2. Ó, nálunk a Geocach lecsengőben van. Jó gazdag kincsesládának tűnnek ezek, nálunk, ha még megtalálható némelyik, akkor sincs más benne, mint egy penészes szendvics, vagy csokis papír. Vagyis lehet, hogy csokis - de lehet , hogy nem :)
  A gomba miféle volt?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hogy milyen gomba? ez egy jó kérdés :)
   szeretjük a gombákat...enni is...de nem ismerünk fel egyet sem :D

   Törlés
  2. Ha minden igaz, az a gomba egy párducgalóca. Az a hüllő pedig nem sikló, hanem törékeny gyík (avagy lábatlan gyík, avagy kuszma):).
   Az erdei pinty nagyon jó fej :)
   Jók lettek, gratulálok!

   Törlés
  3. Ha minden igaz, a gomba egy párducgalóca. Az a hüllő viszont nem sikló, hanem egy törékeny gyík (avagy lábatlan gyík, avagy kuszma):).
   A pinty nagyon jó fej :).
   Jók lettek, gratulálok!

   Törlés
  4. köszi :)
   ááááh, sűrűbben kéne valami növény+állathatározót olvasni... vagy mindig jöhetnél velünk ;)

   Törlés
 3. Tartalmas beszámoló volt. Érdekes, hogy az erdei pinty mennyire bátran viselkedett, felénk nem ennyire barátságosak.
  Ezt a Geocaching láda találást, keresést nem nagyon értettem, a wikiben informálódtam. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi :)
   Folyamatosan etették a vendégek a pintyet, biztos megszelídült már egy kicsit. Jó játék ez a geoládázás, eddig elvétve kerestük, de szerintem állandó elfoglaltság lesz a jövőbeni kirándulásokkor.

   Törlés