2013. júl. 21.

Madárlesen

Pár éve az egyik kiránduláson találtunk egy kiépített madárfigyelő lest. Többször is meg akartuk nézni, hogy mit lehetne vele kezdeni, de nem igazán volt meg a megfelelő technikai háttér. Most, hogy van egy kicsit nagyobb teleobjektívünk és Tibi haverunknak is, eldöntöttük, hogy rászánunk pár délelőttöt és estét a lesben való kuporodásra.


Mit ne mondjak, de aki tervezte ez az izét, nem volt éppen tiszta pillanatában szerintünk. A les ablakait hatalmas X-ben elhelyezett deszkákkal vágta félbe, így amikor a madarat reptében akartuk követni, mindig elakadtunk benne... sok jó pillanatról maradtunk le miatta :(

Többször is kimentünk szerencsét próbálni, de nem sok sikerrel. Sajnos a nád annyira benőtte az elejét és olyan magasra megnőtt, hogy nagyon messzire került a vízfelszín és a madarak.Nagyon sok madárfaj található meg itt. Vannak ragadozó madarak, gémek, nádiposzáták, vízityúkok, hattyúk, kacsák, vadludak és egyéb általunk nem ismert szárnyasok.

Az itt eltöltött idő alatt bebizonyosodott, hogy a 300-as objektív erre kevés... az egyik alkalommal követett minket egy német család, amikor megálltunk ők is megálltak, és arra mentek amerre mi... viszont irigykedve néztük, amikor a családfő elővette az 500-as obit és kattintgatott 1000-rel, mi meg csak néztünk ki a fejünkből... kíváncsi lennék, hogy milyen képeket csinálhatott :)

De semmi nem törhette ketté a lelkesedést és a kitartásunkat. Sikerült is egy nagyon szép képet csinálnom :)


5 megjegyzés:

 1. Hangulatos, jó képek, különösen az utolsó tetszik.

  VálaszTörlés
 2. Szép képek, érdemes volt leselkedni. Nekem is az utolsó tetszik a legjobban.

  VálaszTörlés
 3. Tényleg érdekes konstrukció - álcakeresztek :) Azt hiszem nem gondoltak arra, hogy valaki fotózni is akar majd innen valamikor. Kár, hogy ennyire elhanyagolják a környezetet. Ha már egyszer építettek egy madárlest, akkor jó lenne belőle közelről látni a szárnyasokat. Az utolsó fotó gyönyörű!

  VálaszTörlés
 4. Hű de jó lett az utolsó! Jó hely lehet ez a megfigyelő, nagyon érdekes lehetett. Mint Tutajos a Tüskevárban :)

  VálaszTörlés